divendres, 21 de desembre del 2007

aNaM aS tErRa PaRc

El darrer dia d'EF hem aprofitat per anar a jugar al "Terra Parc", com que està ben al costat de la pista de futbol podíem triar entre jugar al Parc o jugar a la pista. .. va ésser molt divertit!!


Sa CaDeNa

Avui hem jugat a sa "cadena", han començat a parar ses dues parelles d'encarregats i encarregades qui agafats de dos en dos han d'encalçar tothom. Si ens toquen ens hem d'afegir a sa cadena, quan ja som tres podem fer dues coses: cercar un altre grup de tres i separar-mos de dos en dos o esperar a tocar qualcú altre i també separar-mos per parelles. De cada vegada hi ha més grupets que paren i hem d'estar més atents i atentes.



dissabte, 8 de desembre del 2007

PeR aCaBaR eL tRiMeStRe ...

Després d'haver après el nom d'algunes parts del cos, haver escoltat el cor quan desacansam i després de córrer, ... ara aprenem a fer cosetes amb aquesta eina: el nostre cos. Per acabar el trimestre esteim fent tot tipus de girs i rodolaments: "la croqueta", "el remolí", la tombessa cap endavant i la roda "lateral". Si a casa ens donen permís ho anirem practicant al llit gros dels papàs, al sofà, damunt l'estora... o allà on ens deixin i si no ja ho practicarem a s'escola. Quedam ben marejats i marejades!!!!

eL jOc De l'AbRaÇaDa

Ens col·locam drets/es en cercle, a sorts es tria un fillet/a qui començarà el joc: passa corrent per darrera tots/es els del cercle i dóna un toc a qui vulgui. El tocat/da comença a fer la volta al cercle en sentit contrari de qui l'ha tocat, a veure quin dels dos arriba primer al lloc que ha deixat buit el tocat/da. Quan es creuen fent la volta al cercle s'han d'aturar uns segons i fer-se una gran abraçada abans de continuen la volta.

eStIc AsSeGuT/dA i M'eStIm MoLt A ...

Asseguts en terra en cercle, un del cercle surt i es posa dret enmig, queda un lloc buit que ha d'ocupar el que estava a la dreta del que s'ha aixecat. Torna a quedar un lloc buit, que torna a ocupar el de la dreta i així successivament. Cada fillet/a que s'ha de moure per ocupar el lloc buit de la seva esquerra diu una paraula de la frase: "estic-assegut/da-i-m'estim-molt-a-...-"Al darrer/a li tocarà dir el nom d'un fillet/a del cercle. Ràpidament s'han d'intercanviar el lloc aquests dos però qui estava enmig també pot ocupar-los. Qui es quedi sense lloc queda dret al mig i torna a començar la frase: estic assegut/da i m'estim molt a...

CeRcA PaReLlA QuE t'AgAf

És un joc molt semblant al típic pares-pares: tres o quatre fillets/es es posen peto i han d'encalçar als altres. Si els perseguidors toquen a qualcú fan intercanvi de rol, el que parava dóna el peto a l'altre i fuig.
Els que fugen poden evitar que els toquin si s'agafen a algú altre, quan el perseguidor se'n va s'amollen i continuen tots sols.

dimecres, 21 de novembre del 2007

GuErRa De MóNs

Es fan dos equips, cada equip pot ocupar mitja pista sense passar de la linia de mig camp. Es reparteixen tot tipus de pilotes per l'espai (millor d'espuma o plàstic fluix) de diferents pesos i tamanys. A la senyal les hem de tirar totes a l'altra costat de pista.
Al cap de tres o quatre minuts s'atura el joc i guanya l'equip que té manco pilotes al seu terreny. Es va repetint vàries vegades.
És treballa principalment la dominància lateral, els llançaments, trajectòries, ...
I el que és més important... ES MOOOOLT DIVERTIT!!!

divendres, 16 de novembre del 2007

a TeNiR eN cOmPtE





Horari d'EF de segon:
·
Segon A: dimarts i dijous
·
Segon B: dimarts i divendres

A segon ja mos dutxam, ben igual que a primer, hem de dur roba i sabates de recanvi dins sa motxilla però envés de fer-mos net amb una tovalloleta ara mos dutxam. És una dutxa ràpida per llevar sa suor (només tenim 10 minutets) i a casa ja mos ensebonarem, farem net es cap ...

a TeNiR en CoMpTe



HORARI D'EDUCACIO FISICA DE PRIMER:

· Primer A: dimecres i divendres
· Primer B: dimarts i divendres.

Sempre que feim EF hem de dur roba dins sa motxilleta, quan arribam als vestidors tenim deu minutets per llevar-mos sa roba amb sa que hem vingut a s'escola i posar-mos sa roba d'EF, quan acabam sa classe tenim deu minutets més per:
· llevar roba
· fer net
· tornar a vestir-mos

Hem de dur una tovalloleta per llevar sa suor i ens hem de canviar sa roba interior (almenys camiseta i calces), ses sabates i sa roba de damunt.

diumenge, 11 de novembre del 2007

tRebAllaM amB eL coS

Durant aquest primer trimestre i un dia a sa setmana treballam per conèixer molt bé es nostro cos i s'altre dia vam jugar a fer postures còmodes, incòmodes, nombres i lletres... a veure si sabeu quins o quines són...



eS DivEndReS fEiM "rAcoNs"

Com que a s'escola petita feiem Psico, que mos agradava mooooolt i a s'escola grossa no tenim sala, ni coixins ni tot allò que necessitam... aquí feim una psico per racons.
Entre totes i tots muntam 5 o 6 espais i podem anar as que més mos agradi: n'hi ha de botar, d'enfilar-se, d'equilibris, de massatges, de fer gimnàstica, de disfrassar-se, altres de fer casetes o circuits amb coixins grossos ... Mirau, mirau quantes coses feim!!





dimarts, 30 d’octubre del 2007

Avui no feim Gimnàssia... i demà??

Molts pares i mares quan anaven a s'escola tenien un parell de dies de "Gimnàssia", uns feien taules de "uno-dos-uno-dos" com n'Eva Nasarre, altres feien activitats gimnàstiques (plinton, potro, tombesses...), alguns altres feien uns entrenaments futbolísitics, ...
Des de fa uns anys la cosa ha canviat bastant i, encara que també es puguin fer activitats gimnàstiques (de forma puntual), unes sessions de futbol (de forma puntual) o unes classes d'aeròbic (també de forma puntual) s'Educació Física és més que tot açò. S'EF pretén EDUCAR el moviment i EDUCAR a través del moviment: jugar a la corda, a la baldufa, danses, carreres, bots, tombesses, llançaments, conèixer les parts del cos, orientació, jugar amb pilotes, amb materials de rebuig, ... són, entre altres, continguts que formen part de s'EF.
Així, idò, avui no farem gimnàssia... i dema?