divendres, 18 de desembre del 2009

Lligueta de corfbol

Per motius climatològics i per "causes majors" s'aplaça la lligueta de corfbol fins el proper trimestre. Si hi ha qualque equipet més que vulgui participar té uns dies per apuntar-se: ho podeu dir a n'en Jordi o apuntar-vos aquí.

dimarts, 1 de desembre del 2009

Lligueta de corfbol

Abans que acabi aquest primer trimestre organitzarem una lligueta de corfbol amb els equips que es vulguin inscriure. Els partidets es jugaran hora de pati, les normes seran les del corfbol i els equips han de tenir un mínim de 8 jugadors/es (4 i 4) i hi ha d'haver membres de 5è i 6è.

Ànims!! Començau a cercar gent ...


diumenge, 22 de novembre del 2009

Les Qualitats Físiques Bàsiques

Hola a tothom, a continuació un parell d'enllaços interessants per saber cosetes d'aquest tema que esteim treballant amb les alumnes i els alumnes de 6è.


· http://www.xtec.cat/~rnietom/mod6/esports/condicio%20fisica/qualitats%20fisiques.htm

. Jclic

. Estiraments




dimarts, 27 d’octubre del 2009

APRENEM LES NOSTRES PARTS DRETA I ESQUERRA

Els primers anys de l'Etapa Primària és necessàri fer especial atenció en l'afirmació de la lateralitat. També és important un control de les habilitats motrius bàsiques: marxa, carrera, salts, girs.

En aquestes edats la creativitat en el moviment expressiu és molt espontànea.

Al llarg del curs hem de treballar molts de continguts per arribar a aconseguir una sèrie d'objectius en aquest primer cicle.

De moment els fillets us volen mostrar fotos de la feina que han començat a fer en aquesta àrea:

- Com que ja sabem les parts del nostro cos , amb na Queta feim jocs per aprendre ben bé tots els segments del nostro cos que estàn a la part dreta i a l'esquerra.




dijous, 1 d’octubre del 2009

Treball sobre el corfbol

Els fillets i les filletes de 6è han de presentar un treball sobre el corfbol. Aquest treball es pot fer en parella o grupet de tres i consta de dues parts: 1.- Recerca d'informació sobre aquest esport (no es val que només sigui pitjar la tecla "imprimir", s´ha de cercar, llegir i seleccionar la informació). 2.- Fer un llistat de preguntes que s'haurien de poder respondre una vegada llegida la primera part del treball.

El plaç d'entrega acaba el dia 30 d'octubre i pot fer-se en format paper, en format digital (openOffice) i entrgar-se en mà o via mail (efmontetoro@gmail.com).

;-)

Què farem el primer trimestre??

Durant el primer trimestre practicarem:
- Grups de 4t: un dia treballarem l'organització espacial i/o temporal i a l'altra sessió jugarem a "shuteball".
- Grups de 5è: un dia aprendrem a jugar a corfbol i l'altre jugarem amb raquetes fent incidènci a en el bàdminton.
- Grups de 6è: una sessió la dedicarem al corfbol i a l'altre treballarem l'acondicionament físic i les QFB.

Si tot va bé, talvegada farem un minitorneig o lligueta de corfbol amb filletes i fillets de 5è i 6è (i potser qualcú més ...).

diumenge, 13 de setembre del 2009

Ja ha començat es nou curs!!!

Després de ses vacances ha arribat es dia de començar es curs 2009-2010. Esperam que tothom vengui amb ses piles ben carregades!!!
Aquest any publicarem notícies de 4t, 5è i 6è, esperam que vos agradin ...

dimecres, 18 de març del 2009

NuTrIcIo

Vos pas un enllaç a una pàgina sobre nutrició que m'ha semblat prou interessant:

http://www.senba.es/


D'aquí a uns dies penjaré un petit estudi sobre els berenars que he fet amb els fillets i filletes de 1r, 2n i 3r.

dilluns, 16 de març del 2009

uN bOn BeReNaR

Per començar el dia amb força i energia convindria que ben berenéssim, tan noltros com totes les filletes i fillets. Si no proporcionam els aliments adequats al nostre organisme difícilment es posa en marxa o rendeix correctament.

Un bon berenar a casa inclouria: una ració de lacti, una ració de carbohidrats i una ració de fruita, és a dir, una cosa del 1r pis, una cosa del 2n pis i una cosa del 3r pis. A mig matí també hauríem de menjar qualque coseta (per un total de 5 "panxons" al dia), un panet amb cosa estaria bé.

Aquí teniu una piràmide que m´ha semblat interesssant: a veure qui compleix amb aquestes recomanacions ...

Si clicau damunt la imatge la veureu més grossa. ;-)


dimecres, 4 de març del 2009

jA cOmEnÇaM ...

La setmana que ve començam a anar a sa piscina municipal, ens vindrà a cercar un autobús a les 9h i ens tornarà a s'escola a les 10 i quart més o manco, per arribar a les 10h30.
Allà ens posarem es banyadors, gorros, xancletes, ... i ens hi esperen dos monitors o monitores. En acabar ens farem una dutxa ràpida. No ens ensebonarem ni ens posarem xampú ni res per l'estil ja que tenim molt poc temps i l'hem d'aprofitar a l'aigua. Es tracta d'una dutxa ràpida per llevar-mos es clor de sa piscina, recordau que tampoc ens podem banyar es cabells, que si no tot són refredats ...

dilluns, 2 de març del 2009

eL pArTiT dE fUtBoL

Un grupet de fillets de 3r va voler inventar-se la seva "obra de teatre" i van fer el seu guió. Aquest és el resultat (primer), ja veurem com els hi surt...

dimecres, 25 de febrer del 2009

tOt Es PaTi

Ja tenim es plànol de tot es pati de s'escola!!! Ara ja comença a ésser més difícil ... es pati és molt gros i si no mos hi fixam bé no cercam allà on toca. Primer feim grups de 3 i amagam 5 coses (gafes d'estendre, cada grup d'un color) i després ens baratam es plànol amb un altre grup, noltros cercam ses que han amagat ells i ells cerquen ses nostres. A vegades estan amagades davall una pedra, darrera unes herbes, ... Mos hi hem de fixar moooooolt!!!!!


diumenge, 22 de febrer del 2009

eL dO dE nA RoSeR

Aquesta és la petita obra que representaran la majoria de filletes i fillets de tercer, alguns en representen una altra: "el rellotge que no anava mai en hora" i fins i tot un grupet se n'ha inventat una. Els propers dies procurarem penjar-les també.






dimecres, 18 de febrer del 2009

MeS pLàNoL

Ja tenim un bossinet més del plànol que farem servir a l'escola ... Quan ja ens surti molt bé farem la darrera prova ... as PINARET!!!!

dimecres, 11 de febrer del 2009

ObRiNt PoRtEs

Les filletes i fillets de primer podrem disfrutar de 10 sessions d'activitats aquàtiques a la Piscina Municipal. Aquestes sessions es duran a terme durant els mesos de març, abril i maig a les sessions d'Educació Física d'1h 30m de durada, és a dir, els dilluns el grup de 1rA i els dijous el grup de 1rB.
El material a dur és: gorro (obligatori), banyador, tovallola i necesser (pinta, ...) i també es recomana dur xancletes.

I... recordau que els divendres farem Educació Física "normal" i que, per tant heu de dur l'equipament de sempre!!!

dimarts, 10 de febrer del 2009

oRiEnTaCiÓ

Durant uns dies hem estat xerrant de què és un plànol, qui en fa, perquè serveix, qui i quan n'ha vist o emprat, ... N'hem mirat un i hem vist ses coses que hi ha, ses que hi falten i també hem començat a fer feina amb aquest: sabeu d'on és???

dimarts, 3 de febrer del 2009

jOcS aMb PaRaCaiGuDeS

Hem après uns quants jocs amb paracaigudes i ens ho hem passat molt bé!! El paracaigudes era tan gros que quasi no cabia dins el gimnàs... tenia 25 anses.
L'hem inflat com un globus, hi hem posat pilotes damunt, mos hi hem posat a dins com si fos una tenda i moltes més coses ... ha estat GUAIIIIIIII


dimarts, 20 de gener del 2009

LeS fILLeTeS i ElS FiLLeTs De 3r JuGaM a CoRfBoL

Donat el fet que aquest trimestre tenim previst treballar les activitats amb pilota: llançaments, recepcions, passades, intercepcions... Què millor que fer-ho d'una forma divertida i educativa??? ho treballarem a través del... corfbol!!!
I què és això??? segons la viquipèdia:

"El corfbol o korfbal és un esport d'equip jugat entre dos equips que cerquen introduir una pilota dins d'una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre homes i quatre dones, i l'àrea de joc es divideix entre les zones d'atac i defensa. El corfbol manté certes similituds amb el bàsquet, tot i que de fet es considera una evolució del ringboll suec (ringball en anglès) amb influències d'aquest.

El corfbol es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació".

També vos pas un vídeo que crec que ho explica bastant bé amb imatges:



dimarts, 13 de gener del 2009

aRrAnCa Es SeGoN tRiMeStRe

Després de ses esperades vacances ha arrancat es segon trimetre amb forces i energies renovades. Durant es propers mesos i fins arribar a ses vacances de Pasqua treballarem es següents aspectes:
Filletes i filletes de primer: seguirem fent racons dins es gimnàs es dia que tenim 1h i mitja (fins es mes de març que començarem ses activitats aquàtiques) i es dia que tenim 1h (divendres) treballarem diferents habilitats motrius: carreres, salts, llançaments i recepcions de pilotes, ...
Fillets i filletes de segon: aprendrem a mirar un plànol per orientar-mos i cercar coses amagades pel patí , més envant ho complicarem un poquet i cercarem per un lloc més difícil .... Haurem de posar-mos d'acord amb els companys/es ja que farem molta feina en grupets. També treballarem les habilitats amb pilota: jocs de passar, emparar, encistellar, fer punteria, ferir, esquivar, ...
Filletes i fillets de tercer: durant aquest trimestre treballarem l'expressió corporal (un petit ball o dansa i alguna representació) i també practicarem diferents jocs de pilota per perfeccionar aquestes habilitats.