dimarts, 27 d’abril del 2010

Canvis

Hola a tothom, a partit d'ara tota la informació la trobareu a:
- http://montetoro1998.blogspot.com (alumnes de 6è)
- http://montetoro1999.blogspot.com (alumnes de 5è)
-http://montetoro2000.blogspot.com (alumnes de 4t)

divendres, 26 de març del 2010

Coreografies d'acrosport

Hola a tothom... les coreografies d'acrosport es troben al bloc de grup, en aquest cas al bloc de cinquè. Podeu clicar l'enllaç!!

dimarts, 2 de març del 2010

Treball de sisè

Com ja hem dit a classe, un dels treballs teòrics d'aquest trimestre és fer una recopilació de tots els bots de corda que hem vist, ben classificats i amb una explicació de cada un d'ells, també s'han d'acompanyar d'un dibuixet que ajudi a entendre-ho. S'ha de completar el treball amb un apartat d'opinió personal (què vos ha semblat aquest tema, què vos ha agradat, què no vos ha agradat, propostes de millora, ...).
Es tracta d'un treball
individual que es pot presentar en format document de text, presentació, ... i com a màxim dia 19 de març en paper o enviat per mail.

Ànims que no és difícil però no vos confieu ...!!!
;-)

diumenge, 21 de febrer del 2010

Acrosport

A 5è treballam acrosport, intentarem presentar una coreografia en petit grupet, aquí vos deix un exemple per veure el què volem aconseguir:

Cordes llargues

Com ja sabeu, a 6è esteim treballant el bot de corda. Aquesta setmana hem fet la modalitat de "corda llarga", els bots que hem vist són:
1- Tradicional (amb varis que boten a la vegada, formes de saltar, d'entrar, ...).
2- Sa Creu (dues cordes llargues en forma de creu)
3- Figures geomètriques (col·locats en forma de triangle, quadrat, ...)
4- Arc: bot normal amb corda llarga i a dins bot individual amb corda curta o una altra parella que roda i un/a que bota ses dues cordes a la vegada.

N'hi ha que són molt complicats!!! però a qualcú ja li comencen a sortir (a n'Eva, en Pedro, en Víctor, ...)

Aquesta setmana farem es bot amb ... DOBLE CORDA i la setmana que ve començam a preparar el treball en grup.

dilluns, 15 de febrer del 2010

dissabte, 13 de febrer del 2010

ES-PEC-TA-CU-LAR

Hola a tothom, aquí vos penj un altre vídeo que he trobat de bot de corda, a veure si agafam qualque idea:

dimecres, 3 de febrer del 2010

Campionat de corfbol

Després de dues setmanetes de partidets a l'hora de pati hem acabat la primera lligueta de corfbol, hem seguit un sistema de lligueta de tots contra tots i després unes finals de 3r contra 4t i una altra final de 1r contra 2n pels resultats finals.

Al final els resultats han estat:
4ts classificats: "es cracs".
3rs classificats: "es tigres".
2ns classificats: "equip 2".
CAMPIONS: "equip 1".

Els membres dels equips són:
Cracs: José, David, Esteve, Andreu, Miquel, Cristina, Iris, Esperança, Montserrat, Mª Pilar, Sergio.
Tigres: Roser, Rafa, Tamara, Bruno, Xavi, Pau, Pedro, Teresa, Eva, Júlia, José Antonio, Lluís.
Equip 2: Marc, Júlia, Francina, Tai, Xavier, Cristina, Quim, David, Neus, Irene, Noemi, David.
Equip 1: Pere, Miquel, Josep, Gemma, Dayana, David, Tània, Iris.

El més important és que hem intentat passar uns patis divertits i diferents i si recordam com jugàvem fa uns mesos veurem que hem millorat moltíiiiiiiiissim...

dilluns, 1 de febrer del 2010

Bot amb cordes curtes

Durant aquest trimestre treballarem el “bot de corda”, treballarem 3 grans blocs:

1.- Cordes curtes.

2.- Cordes llargues.

3.- Doble corda.


1.1.- Cordes curtes, bot individual:

    A) Bots senzills:

      1) peus junts (envant/enrera)

      2) eslàlom

      3) llagost

      4) obrir i tancar

      5) estisores

      6) carrera

      7) pèndul

    B) Complexes:

      1) creuat/descreuat

      2) doble

      3) " torero"


1.2.- Cordes curtes, parelles i trios:

  • bàsic

  • alternatiu

  • tradicional

  • tradicional, tots boten


Més endavant ja penjarem més informació de les modalitats 2 i 3.


dissabte, 23 de gener del 2010

AtLeTiSmE dIvErTiT

El passat dimart i a través d'una proposta del CIM va venir a l'escola un representant de la Federació i ens va proposar una sèrie de jocs per conèixer diferent modalitats de l'atletisme. El proper dimarts ens oferirà unes activitats per a conèixer la resta de modalitats i els/les que estiguin interessats/des podran fer equipets de 5 i participar a les diferent trobades que es celebraran a Menorca.
Ens va dir que l'equip guanyador a Menorca anirà a competir a Mallorca amb les despeses de viatge cobertes...


dijous, 21 de gener del 2010

M'hi he envestit i m'ha agradat ...

Sí, ¡yo soy el de Educación Física! Formo parte de un cuerpo especial, de un grupo de docentes privilegiados, de un una banda de ilusionados, de los que conectan con sus alumnos, de los que valoran la educación en toda su globalidad, de los que tratan de mejorar día a día, de los que se sienten solos en los Claustros, de los que las familias no solicitan su acción tutorial, de los que pasan frío y calor por esos patios, de los que todavía les queda mucho por aprender, de los olvidados por la administración... Si, soy el de Educación Física.
Cuando los cimientos de la escuela se tambalean porque sus enseñanzas han dejado de interesar a nuestros alumnos, la Educación Física se muestra como uno de los pilares que aún la sostienen. Los niños vienen al cole de otra manera cuando toca "gimnasia". Llegan con ilusión y motivación. ¿Qué se le habrá ocurrido al maestro? ¿Maestro que vamos hacer hoy?. Esas preguntas nos llenan de satisfacción y aumentan nuestra maltrecha autoestima. Es entonces cuando nos colgamos la placa en el pecho, como si Sherif se tratara. ¡Somos los de Educación Física!. image
Con nuestros alumnos nos sentimos importantes porque ellos nos valoran. Cabalgamos de clase en clase como un "Llanero solitario", porque somos los de Educación Física. Nuestros alumnos están ávidos de dar su clase de Educación Física, recogen rápidamente los libros y sus enseres en cuanto abrimos la puerta del aula, esas caras aburridas se transforman, los ojos le brillan, echan chispas, en sus rostros se empiezan a dibujar sonrisas, están impacientes, se mueven de las sillas, se nota un cierto nerviosismo por salir al patio cuanto antes, ha llegado el de Educación Física.
Somos especiales porque nuestra asignatura es especial, aprovechemos su motivación intrínseca. No dejemos escapar esa gran oportunidad educativa. Apriétate el cinturón, colócate bien la placa, ajústate el sombrero y vamos a jugar, vamos a crear situaciones de aprendizaje en donde los niños se sientan a gusto, seguros, ilusionados, con ganas de moverse...
Aprovechemos la motricidad para educar, formemos personas competentes, trabajemos sus emociones y sus relaciones sociales, hagamos de ellos personas más autónomas y autosuficientes, mejoremos su autoestima, fomentemos su creatividad, desarrollemos su capacidad de esfuerzo...
Olvidemos nuestras frustraciones profesionales, esquivemos las zancadillas que nos pone la sociedad, ignoremos los prejuicios sobre nuestra área. Somos como los "Hombres de Harreson" o el "Equipo A", como Chuck Norris, Rambow o Superman. Sintámonos orgullosos de lo que somos. Te vuelvo a decir, somos un cuerpo especial.
Nos reducen los horarios, se nos marginan de las competencias básicas, ¿y la competencia motriz, dónde está?, la especialidad desaparece de la formación universitaria de magisterio, ¿a dónde vamos a ir a parar?... Quieren alumnos competentes, ¿pero en qué? En lengua, matemáticas y en el conocimiento e interacción con el medio. ¿Y las otras cinco competencias? ¿Quien las va a desarrollar? ¿Cómo puede interactuar un niño desde su pupitre? ¿Como puede mejorar su autonomía personal si no ha desarrollado sus cualidades y habilidades y destrezas motrices? ¿Cómo puede interactuar con los demás si sólo puede relacionarse con los compañeros de las mesas que hay a su alrededor?...
Está claro que somos un "grano en el culo" para la administración, entorpecemos los horarios, nos tienen que suplir las bajas con otros especialistas, no lo pueden hacer con los de apoyo o con otros docentes del centro. Ahora todos generalistas y volvemos al dicho de antes "El maestro Liendre de todo sabe y de nada entiende". Sí, en eso parecer ser que consiste una educación de calidad, en crear un profesorado más técnico (la carrera durará 4 años), pero menos especializado en nada.
¡Somos los de Educación Física! Desafortunadamente que poco nos quedará por serlos. Nos están pidiendo la placa y el arma, pero si al final todos somos generalistas, no olvidéis vuestras raíces, porque ¡Somos los de Educación Física!

dilluns, 18 de gener del 2010

Cordes

Aquest segon trimestre, a sisè treballarem el bot de corda. Intentarem aprendre a botar individualment i amb equip i practicarem molts tipus de bots. Si tot va bé intentarem preparar una coreografia.
Vos deix un parell de vídeos per fer-vos una idea.